wtorek, 29 lipca 2014

Czarnuszka - poradnik Helfy, cz. 20

ZŁOTO FARAONÓW DLA TWOICH WŁOSÓW

Poradnik "Czego pragną Twoje włosy? Naturalne składniki kosmetyków" 

 


Olej z czarnuszki siewnej (Nigella Sativa) zdobywa w ostatnim czasie niemałą popularność w kosmetycznym świecie. Roślina ta jest znana od tysięcy lat m.in. w starożytnym Egipcie jako remedium na wiele schorzeń – mówiono o niej, że „leczy wszystko prócz śmierci”. Nazywana była również „złotem faraonów”.

Czarnuszka zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe i substancje eteryczne, dzięki czemu działa regenerująco, odżywczo, regulująco i antybakteryjnie. Doskonale radzi sobie z łupieżem i atopowym zapaleniem skóry. Olej z czarnuszki jest jednym z najlepszych środków na alergiczną skórę głowy – łagodzi podrażnienia i wzmacnia jej naturalną odporność. Intensywnie wzmacnia również cebulki włosów, zapobiegając nadmiernemu wypadaniu.

Polecamy czysty 100% olej z czarnuszki dostępny w naszym sklepie. Warto również zainteresować się wzmacniającą serią do włosów zniszczonych marki Dabur – komplet tworzy olej, szampon oraz maska z dodatkiem czarnuszki.

Czy stosujecie produkty do włosów z dodatkiem czarnuszki? Co o nich sądzicie?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszamy do komentowania naszych artykułów! Prosimy jednak zachować podstawowe zasady kultury! Życzymy miłej lektury :)